تقویت مصرف داخلی فولاد با اجرای پروژه‌های عمرانی

یک کارشناس صنعت فولاد گفت: علاوه بر آثار مثبت تسهیل و رونق صادرات، مهمترین اتفاقی که می‌تواند مصرف فولاد داخلی را تقویت کند، اجرای پروژه‌های عمرانی است.

به گزارش صدای بورس،محمد صادق چیت‌ساز، کارشناس صنعت فولاد با بیان این که وضع تعرفه بر صادرات فولاد، در مقاطعی مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد شده و بخشی از محصولات فولادی که راهی بازارهای صادراتی می‌شد، به بازار داخل سرازیر می‌شود، گفت: با توجه به ظرفیت تولید فولاد کشور، در صورت حمایت دولت از صادرات و تسهیل برخی شرایط، امکان افزایش صادرات فولاد و ارزآوری بیشتر برای کشور وجود دارد.

اجرای پروژه‌های عمرانی

وی در ادامه اظهار کرد: علاوه بر آثار مثبت تسهیل و رونق صادرات، مهمترین اتفاقی که می‌تواند مصرف فولاد داخلی را تقویت کند، اجرای پروژه‌های عمرانی است. در چند سال اخیر با توجه به تحریم‌ها و کسری بودجه دولت، بودجه عمرانی به شدت کاهش داشته؛ ولی اگر گشایشی در اقتصاد کشور صورت بگیرد و یا میزان بودجه عمرانی در بودجه ١٤٠٣ افزایش یابد، حتماً مصرف فولاد داخلی تحت تاثیر قرار گرفته و تقاضا در بازار داخل افزایش خواهد یافت.

چشم‌انداز بلندمدت

چیت‌ساز با اشاره به این که رونق ساخت و ساز مسکن نیز می‌تواند تقاضای فولاد در سال ۱۴۰۳ را تحت تاثیر قرار دهد، بیان کرد: اگرچه با توجه به شرایط تورمی و مشکلات بازار مسکن و افزایش مالیات‌ها، انتظار رونق ساخت و ساز مسکن توسط سازندگان خرد در کشور نمی‌رود؛ اما اگر حتی ۳۰ درصد از وعده احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور محقق شود، تقاضای فولاد داخلی نیز افزایش یافت.

حمایت از صادرات

مشاور اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در پایان گفت: انتظار می‌رود هم تدابیر لازم به منظور حمایت از صادرات صورت گیرد و هم شاهد رونق اجرای پروژه‌های عمرانی و اجرای طرح مسکن توسط دولت باشیم تا هم بازار داخلی فولاد رونق بگیرد و هم صنعت فولاد بتواند مازاد نیاز بازار داخل را صادر کرده و از این محل، ارزآوری داشته باشد.
گفتنی‌است، بر اساس جدول آماری ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد هشت ماهه فولادسازان، صادرات مقاطع تخت فولادی از ۲۶۵ هزار تن در مجموع هشت ماه ابتدایی ١۴٠١ به ۲۹۵ هزار تن در مدت مشابه سال جاری رسیده که نشان از افزایش ۱۱.۳ درصدی صادرات این مقاطع دارد. همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، ٤ میلیون و ۹۰۸ هزار تن شمش فولاد صادر شده که این حجم صادرات شمش فولاد ۷.۴ درصد بیش از میزان صادرات آن در مدت مشابه سال گذشته است.

منبع: سنا

کد خبر 484776

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • کدام کوتاژهای صادراتی مشمول عرضه کامل در نیما شدند؟

    کدام کوتاژهای صادراتی مشمول عرضه کامل در نیما شدند؟

    چنانچه کالاهای مشمول نیما بخشی از کوتاژ صادراتی را تشکیل دهند، کل پروانه صادراتی مشمول عرضه در نیما خواهد بود و امکان ایفای تعهدات ارزی به سایر روشهای بازگشت ارز برای این کوتاژ صادراتی امکانپذیر نمیباشد.

  • طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای مسکن تغییر کرد

    طرح ساماندهی بازار اجاره‌بهای مسکن تغییر کرد

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌بهای املاک مسکونی را اصلاح کردند.

  • بانک مرکزی: حتی یک دلار ارز ترجیحی به واردات چای ندادیم

    بانک مرکزی: حتی یک دلار ارز ترجیحی به واردات چای ندادیم

    بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در خصوص پرونده «واردات چای دبش»، حتی یک دلار ارز ترجیحی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان نیز اختصاص نداده است، اعلام کرد: تمامی ارز تخصیص یافته برای واردات چای ارز با نرخ نیمایی بوده و لذا ارتباط دادن این پرونده با سیاست های ارزی بانک مرکزی در قالب سیاست تثبیت کذب محض است.

  • آخرین قیمت مصالح ساختمانی اعلام شد

    آخرین قیمت مصالح ساختمانی اعلام شد

    بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی این مرکز، در تابستان امسال بیشترین تورم سالانه به گروه شیشه اختصاص داشته که میانگین قیمت آن ۶۳ درصد رشد کرده و در مقابل کمترین تورم معادل ۳۳.۹ درصد مربوط به گروه سنگ بوده است.

  • رشد ۳۴ درصدی صادرات تیرآهن در ۸ ماه

    رشد ۳۴ درصدی صادرات تیرآهن در ۸ ماه

    بررسی آمار صادرات فولاد میانی و محصولات فولاد میانی نشان می‌دهد در ۸ ماه از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، محصولاتی مانند تیرآهن، آهن اسفنجی و گندله سنگ‌آهن، رشد صادرات داشته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =